středa 9. března 2016

Sweet and sour sójové maso po čínsku



  



Doba přípravy : 

cca 30 minut



Ingredience na 2 porce : 


Na omáčku :
  • šťáva z jedné větší mandarinky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce bílého rýžového octa
  • 1 vrchovatá lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička kukuřičného nebo bramborového škrobu

Na finální přípravu jídla :
  • 100 g (v suchém stavu) sójových nudliček nebo kostek uvařených v zeleninovém vývaru
  • rostlinný olej
  • 1 střední cibule - nakrájená na klínky
  • polovina červené papriky  -  nakrájená na kousky
  • polovina zelené papriky  -  nakrájená na kousky


Postup : 

1.  Sójové maso uvaříme v zeleninovém vývaru. Scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu.

2.  V misce nebo v hrnku smícháme všechny přísady na omáčku.

3.  Ve woku nebo v nepřilnavé pánvi rozpálíme olej na vysokou teplotu a orestujeme sójové maso mírně do křupava.

4.  Sójové maso vyjmeme z woku a dáme zatím stranou. Do woku přidáme trochu oleje a po chvíli cibuli. Stále pracujeme při vysoké teplotě. Cibuli orestujeme a přidáme obě papriky. Chvilku restujeme a přidáme zpět do woku sójové maso.

5.  Do woku vlijeme připravenou omáčku (předtím ji promícháme, aby škrob nezůstal usazený na dně misky). Omáčka začne díky škrobu poměrně rychle houstnout. Až dosáhneme požadované konzistence, rychle odebereme z plamene.

6.  Ihned podáváme, nejlépe s rýží nebo s rýžovými nudlemi. 





Žádné komentáře:

Okomentovat