pondělí 8. února 2016

Veganská "rybí" omáčka


Veganská rybí omáčka


  





Doba přípravy : 

cca 30 minut



Ingredience : 

  • 2 hrnky vody
  • cca 1/2 hrnku sušené mořské řasy  -  nejlépe ve formě vloček  (nori, wakame, kombu apod.)
  • cca 1/3 hrnku kvalitní sójové omáčky
  • cca 1/3 hrnku sušených hub šiitake (shiitake)
  • 2 stroužky česneku  -  vcelku, pouze rozdrcené plochou stranou nože
  • 1 lžička kuliček černého pepře


Postup : 

1.  Všechny přísady smícháme v hrnci, přivedeme k varu a necháme probublávat na mírném plameni cca 30 minut. Tekutina by se měla zredukovat na necelou polovinu.  

2.  Po odstavení z plamene necháme trochu zchladnout a pak přecedíme přes tkaninu, ponecháme si pouze tekutou omáčku. Zbývající ingredience již k použití nejsou, takže je vyhodíme (případně je možné opláchnout houby a někam je později ještě využít).

3.  Omáčku dáme do vhodné nádoby (např. do lahvičky po spotřebované sójovce) a uchováváme v lednici.






Žádné komentáře:

Okomentovat