středa 3. února 2016

Tofu ve vinném těstíčku


Tofu ve vinném těstíčku


   




Doba přípravy  :  

cca 30 minut



Ingredience na 2 porce : 

Na marinování tofu :
  • 2 bloky bílého tofu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku - prolisované
  • špetka soli
  • špetka pepře

Na těstíčko : 
  • 1/2 hrnku bílého vína  -  seznam vín vhodných pro vegany najdete např. zde
  • cca 7 lžic cizrnové mouky 
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • cca 1/4 lžičky soli nebo dle chuti
  • cca 1/4 lžičky pepře nebo dle chuti 

Na smažení : 
  • rostlinný olej (dostatečné množství, aby bylo tofu při smažení alespoň z poloviny ponořené)



Postup : 

1.  Bloky tofu umístíme mezi dvě vrstvy papírových utěrek a svrchu zatížíme např. hrncem. Z tofu se takto odsaje přebytečná voda, díky čemuž následně lépe přijme marinádu.

2.  Tofu nakrájíme na větší kostky a dáme do menší nádoby s plochým dnem. Přidáme sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř. Opatrně promícháme a dáme na chvíli marinovat do lednice.

3.  Připravíme si těstíčko - do hlubší misky nalijeme bílé víno a po lžících přidáváme cizrnovou mouku, až dosáhneme konzistence hustší hořčice. Těstíčko osolíme a opepříme a přidáme kypřící prášek.

4.  V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje (dostatečnou k alespoň polovičnímu ponoření kostek tofu).

5.  Jednotlivé kostky tofu namáčíme v těstíčku a ihned dáváme do pánve. Smažíme rovnoměrně z obou stran dozlatova. Po odebrání z pánve dáváme kostky na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný olej.

6.  K podávání se jako příloha hodí nějaká fast foodová klasika - hranolky, americké brambory apod.  Jako dip třeba domácí sojanéza - recept zde.





Žádné komentáře:

Okomentovat