čtvrtek 7. ledna 2016

Turecká polévka z červené čočky, bulguru a máty




 





Doba přípravy : 

cca 50 minut


Ingredience na 4 porce : 

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 střední cibule - nadrobno nasekané
  • 1/2 hrnku rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého chilli (nebo dle chuti)
  • 1 lžíce sušené máty
  • 1 hrnek suché červené čočky
  • 1/2 hrnku suchého bulguru
  • 1,5 litru zeleninového vývaru (nebo kvalitního zeleninového bujónu)
  • 3 lžíce citronové nebo limetkové šťávy (limetkové může být více)
  • 4 lžíce nadrobno nasekané čerstvé máty
  • sůl a pepř dle chuti
  • limetky nebo citrony k podávání


Postup : 

1.  V nepřilnavém hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu. Přidáme cibuli a restujeme do zesklovatění.

2.  Přidáme rajský protlak, uzenou papriku, chilli a sušenou mátu. Chvíli prováříme.

3.  Přidáme zeleninový vývar, čočku a bulgur. Přivedeme opět k varu a na mírném plameni vaříme do úplného změknutí čočky a bulguru.

4.  Odebereme z plamene, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme citronovou šťávu a čerstvou nasekanou mátu.

5.  Podáváme s další limetkou či citronem k finálnímu dochucení polévky.






Žádné komentáře:

Okomentovat