středa 18. listopadu 2015

Mexická rajčatová salsa


Mexická rajčatová salsa


   




Doba přípravy : 

cca 15 minut



Nutriční hodnoty na 1 porci : 

Energetická hodnota   :   63 kcal  /  264 kJ

Bílkoviny   :   1 g

Sacharidy   :   8 g
   -   cukry   :   4 g
   -   vláknina   :   2 g

Tuky   :   4 g
   -   nasycené mastné kyseliny   :   1 g



Ingredience na 4 porce : 

  • 5 středně velkých rajčat nakrájených na malé kostičky  -  musejí být naprosto zralá, jinak to nebude ono
  • 1 střední cibule  -  nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku  -  nakrájený nadrobno
  • 1 zelená chilli paprička (klasická podlouhlá nebo jalapeño  )  -  nakrájená nadrobno
  • šťáva z jedné limetky
  • velká hrst čerstvého koriandru  -  nasekaného nadrobno
  • 1 lžíce olivového oleje (nemusí být)
  • sůl a pepř dle chuti


Postup : 

1.  Cibuli, česnek, chilli papričku, limetkovou šťávu a zhruba polovinu množství rajčat rozmixujeme tak, aby nám ve výsledné směsi stále zůstaly menší kousky, ne na hladkou pastu. 

2.  Rozmixovanou směs smícháme se zbytkem rajčat, koriandrem a olejem. Osolíme a opepříme dle chuti, spíše málo. 

3.  Můžeme podávat ihned, daleko lepší je však nechat salsu pár hodin rozležet v lednici. Chutě se tím ideálně propojí.






1 komentář:

  1. Mexická barevná umyvadla a obklady : http://www.barvymexika.cz/

    OdpovědětVymazat