pondělí 2. listopadu 2015

Jahodový raw cheesecake


Jahodový raw cheesecake


   





Doba přípravy : 

celkem 6 až 7 hodin  -  1 hodina namáčení kešu, pár minut až desítek minut mixování (záleží na dostupné technice), alespoň 5 hodin na odležení v lednici 


Jahodový raw cheesecake


Ingredience : 

Na krustu :
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku datlí  -  nakrájených na kousky
Na náplň :
  • 2 hrnky raw kešu ořechů
  • šťáva ze 2 limetek
  • 1/4 hrnku javorového sirupu (nebo podobného přírodního tekutého sladidla)
  • 1/2 hrnku panenského kokosového oleje
  • 1 hrnek čerstvých jahod  -  nakrájených na kousky


Postup : 

1.  Kešu ořechy namočíme na cca 1 hodinu do vody. Slijeme a necháme okapat.

2.  Rozmixujeme přísady na krustu dortu - vlašáky a datle (obojí dohromady). Můžeme použít stolní nebo i tyčový mixér. Cílem je dosáhnout rozmixování na hrubší konzistenci bez větších kousků, kterou je možné formovat do souvislé hmoty. Rozhodně ale nemixujeme až na hladkou pastu.



3.  Na dno koláčové formy naklademe vzniklou hmotu a rukama ji natlačíme do rovnoměrné pevné vrstvy po celém dně. Můžeme ještě nějakým plochým předmětem doladit do roviny.



4.  Veškeré přísady náplně rozmixujeme, tentokrát ovšem pro změnu právě až na hladkou pastu. Toho se dá snadno dosáhnout výkonným stolním mixérem, opět lze ale použít i ruční mixér. Kdyby se mixování nedařilo, je možné přidat do směsi trochu vody - avšak pouze nezbytně nutné množství.




5.  Náplň rozetřeme do formy na již připravenou krustu a vyhladíme do roviny.



6.  Formu dáme do lednice a necháme odležet, raději alespoň 5 hodin. Není nutné používat mrazák, nicméně možností zůstává, zejména pokud chceme proces urychlit. V takovém případě ale před podáváním musíme cheesecake přemístit na cca hodinu do lednice, případně rovnou do pokojové teploty. 







    

Žádné komentáře:

Okomentovat