úterý 27. října 2015

Zapečené portobello steaky a limetkové brambory


Zapečené portobello steaky a limetkové brambory

  
   





Doba přípravy : 

cca 45 minut ( + 2 až 3 hodiny marinování hub)



Ingredience na 2 porce : 


Na portobello steaky :
  • 2 velké nebo 4 střední žampiony portobello (dají se koupit v Globusu, Albertu, Kauflandu, případně na tržištích)
  • 4 lžíce olivového oleje (+ trochu na vymazání pečící nádoby)
  • 2 lžíce limetkové šťávy (1/2 větší limetky)
  • 2 stroužky česneku - na drobno nasekané nebo prolisované
  • 1 lžička steakového koření - směs pepřů, např. Steak 7 pepřů od Vitany
  • sůl - podle chuti a podle toho, zda a nakolik byla již obsažena ve steakovém koření  

Na limetkové brambory : 
  • zhruba 500 g brambor
  • šťáva a ostrouhaná kůra z jedné limetky
  • 1 červená chilli paprička  -  na jemno nasekaná
  • cca 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru nebo jiné bylinky

K podávání : 
  • klas kukuřice, různá zelenina dle chuti


Postup : 

1.  Smícháme všechny ingredience na marinádu - olivový olej, limetkovou šťávu, česnek a koření. Směs rovnoměrně nalijeme na spodní stranu klobouků žamionů a dáme je marinovat na 2 až 3 hodiny do lednice. 

2.  Rozpálíme troubu (ideálně v režimu grilu) na 180 st. C. 

3.  Brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě (loupat nemusíme).

4.  Brambory i houby pečeme na pekáči lehce potřeném olivovým olejem cca 20 minut.

5.  Po vyjmutí z trouby v míse smícháme brambory s limetkovou šťávou, kůrou, chilli papričkou a koriandrem.

6.  Portobello steaky a brambory podáváme s kukuřičným klasem a zeleninou dle chuti.





Žádné komentáře:

Okomentovat