pátek 30. října 2015

Těstoviny s krémovou omáčkou z vlašských ořechů



  




Doba přípravy : 

cca 25 minut



Nutriční hodnoty na 1 velkou porci : 

Energetická hodnota   :   953 kcal  /  3988 kJ

Bílkoviny   :   32 g

Sacharidy   :   110 g
   -   cukry   :   11 g
   -   vláknina   :   8 g

Tuky   :   46 g
   -   nasycené mastné kyseliny   :   4 g



Ingredience na 2 velké porce : 

  • 3/4 hrnku vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule - nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku - nasekané na jemno
  • 3/4 hrnku zeleninové vývaru nebo kvalitního zeleninového bujonu
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 250 g těstovin - jaké chcete
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petržlky - na ozdobu při podávání


Postup : 

1.  Na pánvi na sucho opražíme vlašské ořechy (jen mírně a krátce, cca 5 minut na střední teplotu, často míchat).



2.  Do mixéru dáme cca 1/2 hrnku vlašáků, zbytek si ponecháme na posyp těstovin při podávání. Přidáme rostlinné mléko a společně rozmixujeme dohladka.



3.  Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme a dáme stranou.

4.  V průběhu vaření těstovin rozehřejeme v pánvi 3 lžíce olivového oleje. Přidáme cibuli a restujeme do zesklovatění, přidáme česnek a chvíli restujeme (než zmizí syrová vůně).



5.  Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme pár minut probublávat.



6.  Přidáme směs ořechů a mléka z mixéru a lahůdkové droždí. Osolíme, opepříme a chvíli necháme vařit na nízkou teplotu.



7.  Přidáme uvařené těstoviny, dobře promícháme a chvíli společně prohřejeme.

8.  Podáváme posypané zbylými ořechy a nasekanou petrželkou.  






Žádné komentáře:

Okomentovat