čtvrtek 1. října 2015

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino


Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino


  





Doba přípravy : 

cca 15 minut



Nutriční hodnoty v jedné porci : 

Energetická hodnota   :   585 kcal   /   2448 kJ

Bílkoviny   :   13 g

Sacharidy   :   79 g
   -   cukry   :   3 g
   -   vláknina   :   3 g

Tuky   :   24 g
   -   nasycené mastné kyseliny   :   3 g



Ingredience na 4 porce : 

  • 400 g suchých špaget
  • cca 5 l vody
  • 2 lžíce mořské soli
  • 100 ml olivového oleje
  • cca 15 středně velkých stroužků česneku - nakrájených na tenké plátky
  • 2 červené chilli papričky - nasekané na drobno
  • velká hrst hladkolisté petrželky - nadrobno nasekané


Postup : 

1.  Přivedeme k varu cca 5 litrů vody. Až začne vřít, osolíme jí 2 lžícemi soli a vložíme špagety. Vaříme je do chvíle, kdy ještě nejsou zcela hotové a na skus cítíme lehce tužší vnitřní část. Špagety scedíme a ponecháme si zhruba 1 hrnek vody, ve které se vařily. V tomto receptu je důležité špagety uvařit správně, proto takto podrobné instrukce.

2.  V průběhu vaření špaget rozpálíme ve velké hluboké pánvi olivový olej na střední teplotu. Přidáme česnek a chvíli restujeme, po chvíli přidáme chilli papričky. Restujeme až do chvíle, kdy česnek začne mírně zlátnout.

3.  Odstavíme z plamene, přidáme petrželku a přibližně polovinu hrknu vody z vaření špaget. Přivedem opět k varu, přidáme špagety, dobře promícháme a společně prováříme až do doby, kdy špagety změknou "tak akorát". Špagety nesmějí vysychat, takže v průběhu prohřívání můžeme ještě přilévat vodu ponechanou z vaření špaget.

4.  Podáváme ozdobené další nasekanou petrželkou nebo třeba pažitkou.





Žádné komentáře:

Okomentovat