středa 7. října 2015

Sójové nudličky na houbách a na víně



  





Doba přípravy : 

cca 40 minut


Ingredience : 

  • 2 balení sójových nudliček (celkem 160 g)
  • zeleninový vývar nebo zeleninový bujón  -  na vaření nudliček
  • rostlinný olej  -  na osmažení nudliček
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 střední cibule - nakrájené na malé kousky
  • 4 stroužky česneku  -  nasekané na malé kousky
  • cca 8 hrstí hub  -  nakrájených na malé plátky
  • 1 dl červeného vína  -  seznam "vegan friendly" vín je např. zde
  • cca 1/2 pórku (zelená i bílá část)  -  nakrájená na půlkolečka
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • cca 1/2 lžičky pepře (nebo dle chuti)
  • cca 1 lžička soli (nebo dle chuti)


Postup : 

1.  Sójové nudličky povaříme cca 20 minut v zeleninovém vývaru. Poté scedíme a vymačkáme z nudliček přebytečnou vodu.

2.  V pánvi rozpálíme olej na vysokou teplotu (množství oleje dle uvážení, já dávám relativně hodně) a osmažíme nudličky do mírně křupava. Vyjmeme z pánve a dáme zatím stranou.

3.  V pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje na střední teplotu. Přidáme cibuli a česnek, restujeme do zesklovatění cibule. 

4.  Přidáme houby a alespoň 10 minut necháme na mírném plameni restovat. Poté zalijeme vínem a necháme ho chvíli odpařit.

5.  Přidáme pórek, sójové nudličky, lahůdkové droždí a podle chuti pepř a sůl. Pokud je směs příliš hustá, přilijeme trochu vody. Ještě pár minut společně zahříváme.

6.  Podáváme s libovolnou přílohou.




Žádné komentáře:

Okomentovat