úterý 13. října 2015

Portobello burger s guacamole a s cibulovým džemem



  





Doba přípravy : 

cca 2 hodiny (včetně marinování klobouků)



Ingredience na 2 burgery : 

  • 2 burgerové bulky nebo jiné vhodné pečivo
  • 2 klobouky žampionů portobello
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1-2 stroužky česneku  -  prolisované
  • 2 lžíce šťávy z limetky nebo z citronu
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce guacamole  -  recept zde
  • 4 lžíce cibulové marmelády  -  recept zde
  • něco zeleného na obložení burgeru - rukola, ledový salát, polníček,..


Postup : 

1.  Namícháme marinádu - olivový olej, česnek, limetkovou šťávu a sůl. Žampiony zbavíme nohy a spodní stranu klobouků s lupeny potřeme marinádou. Necháme odstát cca 2 hodiny.

2.  Na grilu nebo na pánvi lehce opečeme rozkrojené burgerové housky a z obou stran klobouky žampionů. Udržujeme spíše nižší teplotu po delší čas, aby se masité klobouky důkladně propekly.

3. Jednu polovinu každé bulky potřeme dvěma lžícemi guacamole, druhou dvěma lžícemi cibulového džemu. Ozdobíme salátem a vložíme ogrilovaný žampion. 




Žádné komentáře:

Okomentovat