úterý 6. října 2015

Bramboračka s houbami


Bramboračka s houbami


 





Doba přípravy : 

cca 30 minut



Nutriční hodnoty v jedné porci : 

Energetická hodnota   :   371 kcal  /  1553 kJ

Bílkoviny   :   8 g

Sacharidy   :   65 g
   -   cukry   :   7 g
   -   vláknina   :   11 g

Tuky   :   11 g
   -   nasycené mastné kyseliny   :   2 g


Ingredience na 4 velké porce : 

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce mouky
  • 2 litry zeleninového vývaru nebo vody s kvalitním zeleninovým bujonem
  • 6 středně velkých brambor - oloupaných, nakrájených na kostičky
  • 3 větší mrkve  -  nakrájené na kolečka
  • 1 petržel (kořen)  -  nakrájená na malé kouksy
  • 1/2 bulvy celeru  -  nakrájená na malé kousky
  • cca 6 hrstí čerstvých hub nakrájených na menší plátky (nebo cca 2 hrsti sušených, předem namočených na několik hodin do vody)
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 3 lžičky sušené majoránky
  • sůl a pepř dle chuti


Postup : 

1.  V hrnci s pokud možno nepřilnavým dnem rozpálíme olej na nižší teplotu. Přidáme mouku a několik minut mícháme, až získáme nazlátlou jíšku.

2.  Postupně zaléváme zeleninovým vývarem a mícháme. Přivedeme k mírnému varu.

3.  Přidáme brambory, mrkev, petržel a celer. Vaříme na mírném plameni.

4.  Po pár minutách přidáme houby a česnek. Dále vaříme, až do změknutí zeleniny. Před koncem vaření přidáme majoránku a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.




Žádné komentáře:

Okomentovat