středa 2. září 2015

Spaghetti alla Carbonara



  



Doba přípravy : 

cca 25 minut



Nutriční hodnoty v jedné velké porci : 

Energetická hodnota   :   834 kcal  /  3490 kJ

Bílkoviny   :   29 g

Sacharidy   :   79 g
   -   cukry   :   7 g
   -   vláknina   :   5 g

Tuky   :   46 g
   -   nasycené mastné kyseliny   :   4 g



Ingredience na 3 velké porce : 

  • 250 g špaget nebo jiných těstovin (v suchém stavu)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 balení (200 g) uzeného tempehu - nakrájeného na drobnější kostičky
  • 1 velká cibule  -  nakrájená nadrobno
  • 2-3 stroužky česneku  -  nasekané nadrobno
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 250 ml rostlinné smetany 
  • 1 lžička himalájské černé soli (Kala Namak)
  • 1/2 lžičky mletého pepře (nebo dle chuti)
  • nasekané bylinky na ozdobu při podávání (bazalka, petrželka)


Postup : 

1.  Špagety uvaříme dle návodu, scedíme a necháme stranou.

2.  V průběhu vaření špaget rozpálíme v pánvi 3 lžíce olivového oleje na střední teplotu a orestujeme na kostičky nakrájený tempeh do křupava.

3.  Tempeh odebereme z pánve tak, aby v ní zůstalo co nejvíce použitého oleje.

4.  Olej ponecháme rozpálený na střední teplotu. Do pánve dáme cibuli a necháme zesklovatět (pár minut). Přidáme česnek a chvíli restujeme.

5.  Přidáme smetanu, lahůdkové droždí, pepř, černou sůl, dobře promícháme a na mírném plameni vše společně necháme několik minut provářet. Směs začne být poměrně hustá.

6.  Přidáme uvařené špagety a orestovaný tempeh, promícháme se směsí, a společně ještě chvíli prohříváme.

7.  Spaghetti all Carbonara podáváme posypané čerstvými nasekanými bylinkami.





Žádné komentáře:

Okomentovat