pátek 25. září 2015

(Ne)buřty na pivu



  




Doba přípravy : 

cca 50 minut



Ingredience na dvě porce : 

  • cca 300 g rostlinného uzeniny ve formě salámu, klobásy apod.  (na fotkách je toto : http://www.salvenatura.cz/salvenatura/6-PRODUKTY/32-Salamy-Paprikova )
  • 1 velká nebo 2 střední cibule  -  nakrájená na půlkolečka
  • 1 hrnek nasekaných rajčat z plechovky (nebo kvalitního kečupu)
  • 1 hrnek černého piva (to zní asi divně, tak radši 250 ml černého piva)
  • 1 lžíce dijonské hořčice (nebo běžné plnotučné, té dejte klidně o něco víc)
  • větší špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 nasekaná chilli paprička - nemusí být


Postup : 

1.  Troubu předehřejeme na 200 st. C.

2.  V menším pekáčku smícháme cibuli, nasekaná rajčata, pivo, hořčici, sůl, pepř a chilli papričku, pokud dáváme. Rostlinnou uzeninu nakrájíme na jednotlivé "buřty" a ty pak ještě podélně rozkrojíme. Na oblé straně každého buřtu vykrájíme nožem klasického "ježka". Buřty poklademe do pekáčku na tekutou směs.



3.  Dáme péct nezakryté do trouby na cca 45 minut. Za tuto dobu by měla omáčka zhoustnout, cibule zcela změknout, a buřty by se měly svrchu opéct do křupava. V průběhu pečení můžeme buřty několikrát polít omáčkou.



4.  Podáváme s pečivem.






Žádné komentáře:

Okomentovat