čtvrtek 27. srpna 2015

Tradiční bramboráky


Tradiční bramboráky - veganský recept


  





Doba přípravy : 

cca 30 minut


Ingredience na 2 porce  (4 velké bramboráky) : 

  • cca 800 g brambor
  • 2 lžíce pohankové mouky
  • 2 lžíce chia semínek + 6 lžic vody
  • 3 až 4 stroužky česneku - prolisované
  • 1 lžíce majoránky
  • 1/2 lžičky pepře nebo dle chuti
  • 1 lžička soli nebo dle chuti
  • rostlinný olej na smažení bramboráků


Postup : 

1.  V misce smícháme chia semínka s šesti lžícemi vody. Semínka za chvíli vytvoří gel.

2.  Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s drobnějšími otvory. 

3.  V míse smícháme nastrouhané brambory, gel z chia semínek, pohankovou mouku, česnek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme.



4.  V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje na střední teplotu. 

5.  Naběračkou lijeme do pánve bramborákové těsto. Rozprostřeme ho rovnoměrně na placku o tloušťce cca 0,5 cm. Výše uvedené množství ingrediencí vystačí na čtyři velké bramboráky.
Bramboráky necháme z obou stran osmažit do křupava.

6.  Vždy po vyjmutí z pánve dáme bramboráky na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. 

7.  Podáváme samotné, se zeleninou, nebo třeba s kyselým zelím a uzeným tofu (na způsob kaplické cmundy). Další možností je využít bramboráky jako přílohu.






Žádné komentáře:

Okomentovat