pondělí 4. května 2015

Skořicoví šneci




   
   


Doba přípravy : 

necelé 2 hodiny


Nutriční hodnoty (1 šnek) : 

Energetická hodnota  :  290 kcal / 1214 kJ

Bílkoviny  :  5,5 g

Sacharidy  :  49 g
   -  cukry  :  16 g
   -  vláknina  :  1 g

Tuky  :  8 g


Ingredience na 12 velkých šneků : 

Na těsto :
  • 1 hrnek teplého rostlinného mléka
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 balíček sušeného droždí (10 gramů)
  • 1/3 hrnku rostlinného másla - rozpuštěného
  • náhrada za 2 vejce  -  já jsem použil přípravek No egg, jinak lze místo 2 vajec dát např. 2 lžíce škrobu (solamylu) smíchané se 2 lžícemi vody, nebo 1 rozmačkaný banán (ten ale trochu ovlivní chuť)
  • 4 hrnky hladké mouky (+ trochu na poprášení válu)
  • 1 lžička soli
Na náplň : 
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 a půl lžíce skořice
  • 2 až 3 lžíce rostlinného másla na potření těsta



Postup : 

1.  V míse smícháme teplé mléko, špetku cukru a droždí. Necháme vzejít 5 až 10 minut (objeví se bubliny).

2.  Přidáme rozpuštěné máslo, cukr, "vejce", a asi polovinu mouky. Dobře promícháme, ideálně pomocí ručního šlehače. Přidáme zbytek mouky a několik minut hněteme rukama, až získáme kompaktní těsto.

3.  Zakryjeme mísu s těstem a necháme cca hodinu vykynout. Mezitím smícháme hnědý cukr a skořici na náplň. Předehřejeme troubu na 200 °C

4.  Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme z něj obdélník zhruba 40 x 55 cm (měřit to nemusíte). Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypeme hnědým cukrem smíchaným se skořicí.




5.  Těsto příčně srolujeme (rolujeme za kratší stranu).




6.  Pomocí nitě roli rozkrájíme na 12 šneků. Dáme na plech vyložený pečícím papírem.




7.  Pečeme na 200 °C zhruba 13 minut.








Žádné komentáře:

Okomentovat