úterý 19. května 2015

Pohanka s uzeným tofu a kyselým zelím + " škvarková " pomazánka




   





Pohanka s uzeným tofu a kyselým zelím



Doba přípravy : 

cca 30 minut



Nutriční hodnoty na 1 velkou porci : 

Energetická hodnota  :   679 kcal  /  2842 kJ

Bílkoviny  :  27 g

Sacharidy   :   45 g
   -   cukry   :   4 g
   -   vláknina   :   6 g

Tuky   :   47 g
   -   nasycené mastné kyseliny   :   5 g

Pozn.  :  V případě potřeby lze poměrně vysokou energetickou hodnotu výrazně snížit použitím menšího množství oleje, než je uvedeno v receptu.


Ingredience na dvě velké porce : 

  • 1/2 hrnku pohanky
  • cca 3/4 hrnku vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 menší nebo 1 velká cibule  -  nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku  -  nasekané nadrobno
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 blok (200 g) uzeného tofu  -  nakrájeného na kostky
  • 1/2 hrnku kyselého zelí  -  pokrájeného, aby nemělo dlouhá vlákna
  • 1/2 lžičky pepře
  • sůl dle chuti


Postup : 

1.  Pohanku dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou (cca 3/4 hrnku), přidáme špetku soli, a zhruba 5 minut povaříme na mírném plameni. Odstavíme z plamene a necháme zakryté pokličkou cca 15 minut dojít.

2.  Mezitím rozpálíme v pánvi cca 3 lžíce oleje, přidáme cibuli, česnek a orestujeme dozlatova.

3.  Přidáme tofu, chvíli restujeme. 

4.  Přidáme zelí, pořádně promícháme a chvíli společně restujeme.

5.  Do připravené pohanky vmícháme 2 lžíce olivového oleje. Pohanku přidáme ke směsi v pánvi, přidáme pepř a sůl dle chuti, dobře promícháme a krátce společně prohřejeme.




" Škvarková " pomazánka  

  Výše uvedený pokrm rozmixujeme, namažeme na pečivo - a je hotovo. 






Žádné komentáře:

Okomentovat