pátek 17. dubna 2015

Mangové čatní


Mangové čatní






MANGOVÉ ČATNÍ  ( VEGANSKÝ RECEPT )


Doba přípravy : 

cca 40 minut (10 minut příprava surovin + 30 minut vaření)


Ingredience (na zhruba jeden hrnek čatní) : 

  • 1 velké mango - oloupané a nakrájené na kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička semínek fenyklu
  • 3 stroužky česneku  -  jemně nasekané
  • cca 2 cm kousek zázvoru  -  jemně nasekaný
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1/2 lžičky mletého fenugreeku (pískavice)
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 hrnku vinného octa
  • 1/2 hrnku hnědého cukru





Postup : 


1. Oloupeme mango a nakrájíme na kousky.



2.  V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Přidáme římský kmín a fenykl, restujeme dokud semínka nezačnou praskat.



3.  Přidáme jemně nasekaný česnek a zázvor. Restujeme dokud nezmizí "syrový" odér.



4.  Přidáme mango a všechny druhy sypkých koření. Chvíli společně restujeme.



5.  Zalijeme octem a přidáme cukr. 



6.  Za občasného míchání prováříme na mírném plameni zhruba půl hodiny. Směs začne v průběhu vaření houstnout, takže budeme muset několikrát přidat malé množství vody, aby nezhoustla příliš.



7.  Necháme vychladnout a přendáme do uzavřené nádoby, uchováváme v lednici.








Žádné komentáře:

Okomentovat