úterý 21. dubna 2015

Hummus s medvědím česnekem



  





Doba vaření : 

minimálně 6 hodin namáčení cizrny + 1 hodina vaření cizrny + 15 minut příprava pomazánky


Nutriční hodnoty na 100 g (6 až 7 lžic pomazánky) :  

Energetická hodnota  :  141 kcal  /  590 kJ

Bílkoviny  :  6 g

Sacharidy  :  18 g
  -  cukry  :  3 g
  -  vláknina  :  5 g

Tuky  :  6 g
  -  nasycené mastné kyseliny  :  1 g



Ingredience : 

  • 500 g suché cizrny
  • 150 g medvědího česneku - nasekaného
  • šťáva z velkého citronu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžička chilli
  • sůl dle chuti

 

Postup : 

  1. Namočíme cizrnu do vody, necháme stát ideálně přes noc, minimálně však 6 hodin.
  2. V téže vodě vaříme cizrnu na mírném plameni cca 1 hodinu nebo do změknutí.
  3. Cizrnu scedíme a rozmixujeme dohladka. V průběhu mixování postupně přidáváme studenou vodu, celkem přibližně 400 ml.
  4. Rozmixovanou cizrnu dáme do mísy, přidáme ostatní ingredience a mixujeme ručním mixérem. Medvědí česnek nemusí být rozmixován na kaši, mohou zůstat malé kousky listů.
  5. Jíme s pečivem nebo jakkoli chceme.. a začneme se pomalu poohlížet po nějakém osvěžovači dechu :)


Žádné komentáře:

Okomentovat