čtvrtek 19. března 2015

Zelený hummus





  





Ingredience : 


  • 500 g suché cizrny
  • velká hrst bazalky + velká hrst koriandru (nebo jiné rostlinstvo dle chuti)
  • 2 limetky
  • 1 zelená jalapeňos paprička
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce tmavého sezamového oleje (nebo pasty tahini, já dávám olej) 
  • 2 lžičky soli (či dle chuti)        


Postup :


1. Namočit cizrnu alespoň na 5 hodin do vody.


2. Povařit v téže vodě hodinu až hodinu a půl (do úplného změknutí).


3. Scedit, ponechat cca 1 a půl hrknu vody, ve které se cizrna vařila.


4. Připravit zelené ingredience.


5. Do mixéru naházet bazalku a koriandr. Nastrouhat tam kůru z jedné limetky, vymačkat šťávu z obou, nalít vodu zbylou z vaření cizrny. 


6. Vše rozmixovat na konzistenci řekněme řídkého smoothie. Přilít do mísy k uvařené cizrně, přidat oba oleje a nasekanou jalapeňos.


7. Rozmixovat ručním mixerem (nebo jiným způsobem, je to jedno).


8. Sníst s čím je libo.






Žádné komentáře:

Okomentovat