pátek 27. března 2015

Smažené brambory po indicku



      





Ingredience :


  • 3 až 4 větší brambory  -  oloupat, nakrájet, uvařit (ne úplně doměkka, aby držely tvar) 
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 až 1 lžička koření asafoetida  (velice aromatické koření s poetickým českým názvem "čertovo lejno")  -  pokud nemáme, dáme stroužek česneku, rozhodně to ale nebude rovnocenná náhrada
  • sůl podle chuti

Postup :


  1. V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme semínka hořčice a římský kmín. Restujeme je, dokud nezačnou praskat.
  2. Přidáme vařené brambory. Restujeme a mícháme pár minut, až chytí správnou barvu.
  3. Přidáme chilli, kurkumu a asafoetidu. Ještě chvíli restujeme a mícháme.
  4. Osolíme, ale ne moc, s ohledem na použité koření to není třeba. 




Žádné komentáře:

Okomentovat