pátek 13. března 2015

Šiitake smaženice





  





Ingredience :

  • půl hrnku sušených hub šiitake (nebo jiných)
  • 3 lžíce oleje
  • 1 menší cibule, nasekaná
  • 1 lžička kmínu nebo římského kmínu
  • 1 lžička černé soli Kala Namak
  • špetka pepře
  • 1 blok bílého tofu
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžíce rostlinné smetany nebo jogurtu (nemusí být)



Postup

  1. Namočit houby alespoň na hodinu. Slít, nechat okapat, pokrájet na kousky.
  2. Rozehřát v pánvi olej, orestovat cibuli s kmínem, přidat houby a 1/2 lžičky soli a pepř.
  3. Podlít trochou vody a podusit cca 10 minut.
  4. Tofu, druhou 1/2 lžičky soli, lahůdkové droždí a smetanu rozmačkat společně vidličkou na celistvou patlačku.
  5. Přidat do pávne k houbám, míchat a prohřívat pár minut. 




Žádné komentáře:

Okomentovat