čtvrtek 12. března 2015

Limetkové Pickles


Indické Pickles









Ingredience :


8 limetek
1 lžíce soli
2 lžíce rostlinného oleje
2 stroužky česneku
2 cm kus zázvoru
2 lžičky semínek černé hořčice
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička mletého fenugreeku (pískavice)
1 lžička mletých semínek koriandru
1/2 lžičky chilli prášku
1/2 hrnku vody
1 hrnek hnědého cukru
2 lžíce bílého vinného octa


Postup :





  1. Rozpůlit všechny limetky. Z pěti z nich vymačkat šťávu.
  2. Všechny limetky nakrájet na kousky velikosti jednoho sousta.
  3. Smíchat kousky limetek s vymačkanou šťávou a se solí.
  4. Tuto směs dát do čisté vzduchotěsné nádoby a dát stranou na cca týden. Zhruba každé dva dny zatřepat s nádobou, aby se to promíchalo. Limetky změknou a změní barvu.
  5. Jemně nasekat česnek a zázvor..
  6. Rozehřát v pánvi olej, přidat semínka hořčice a restovat, dokud nezačne praskat.
  7. Přidat česnek a zázvor, míchat a restovat, dokud nezmizí syrové aroma.
  8. Přidat římský kmín, fenugreek, koriandr a chilli. Restovat cca 2 minuty, stále míchat.
  9. Přidat vodu, cukr, ocet a limetky i s nálevem. Nechat vařit na mírném plameni cca 20 minut, nebo dokud to lehce nezhoustne.
  10. Nechat trochu vychladnout, přemístit vše do sterilizované čisté sklenice, uzavřít a na pár minut obrátit dnem vzůru. Nechat cca týden odpočívat. 
  11. Po týdnu je připraveno ke konzumaci. Od této chvíle radši držet v lednici. Tam to vydrží řadu měsíců.. i když ne, nevydrží, sežere se to daleko dřív.  

Žádné komentáře:

Okomentovat