neděle 22. března 2015

Jednoduché sojové burgery



  






Ingredience :

  • 200g sojového granulátu
  • 6 lžic strouhanky
  • 2 lžíce škrobu (kukuřičného, bramborového)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce balsamic octa
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička soli (nebo podle chuti)


Postup :


1. Sojový granulát zalít vroucí vodou a nechat pár minut povařit.





















2. Slít a vymačkat přebytečnou vodu.























3. V míse smíchat granulát a zbytek ingrediencí, pořádně propracovat dohromady. Pokud konzistence neumožňuje tvarovat burgery, přidat strouhanku.






















4. Vytvarovat burgery. Já jsem v tomto případě páchal poněkud netradiční šišaté (aby sedly do šišatých bagetek).






















5. V pánvi rozehřát olej (dostatečnou vrstvu na osmažení) a osmažit burgery z obou stran.






















6. Z pánve přehodit na papírové ubrousky kvůli alespoň částečnému odmaštění. Pokrm dle fitness norem z toho ale stejně nebude :)



















7. Servírovat klasicky do housky, nebo k hranolkám.. případně obojí naráz.








2 komentáře:

  1. Vypada dobre! Dalo by se to hodit i na gril ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to jde, stejně tak i do trouby. Akorát tam pak trochu chybí tuk jako nositel chuti. Takže pokud to vyloženě nechceš mít striktně bez tuku, je možnost burgery nejdřív trochu potřít olejem a až pak dát na gril nebo do trouby.

      Vymazat