čtvrtek 12. března 2015

Francouzský Quiche s uzeným tofu


Vegan Quiche


  


Ingredience : 


Na těsto :


300 g hladké mouky
150 g rostlinného másla (Provamel, Alsan), nakrájeného na kousky
1/4 - 1/2 hrnku vody

Na náplň :


600 g (3 balíčky) uzeného tofu
1 hrnek bylinek  -  petrželka, koriandr, bazalka, oregano,..  zkrátka dle chuti 
2 zelené chilli papričky
2 stroužky česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
3 lžíce olivového oleje  (+ 1 lžíce na vymazání pečící nádoby)
1/2 hrnku vody
1/2 hrnku rostlinné smetany
1 lžička soli 
1/4 hrnku slunečnicových semínek




Postup : 

  1. V míse smícháme mouku, "máslo" a propracujeme rukama. Vznikne jakási drobenka. 
  2. Postupně přidáváme vodu a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto, spíše pevné.
  3. Přikryjeme mísu a dáme do lednice na alespoň půl hodiny. 
  4. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
  5. Všechny ingredience na náplň rozmixujeme ručním mixérem.
  6. Pečící nádobu vymažeme olejem. 
  7. Těsto vyndáme z lednice, necháme chvilku rozležet a pak se z něj pokusíme vyválet placku v rámci možností podobného tvaru, jako má pečící nádoba, avšak o něco většího rozměru. 
  8. Opatrně přehodíme vyválené těsto do pečící nádoby. Rozmístíme náplň rovnoměrně po ploše těsta. Okraje těsta srolujeme dolů.
  9. Na náplň rozhodíme semínka a trochu je zatlačíme do povrchu..
  10. Dáme do trouby a pečeme 20 až 30 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat